Relatietherapie

Geef je relatie een nieuwe kans van slagen

Help, onze relatie loopt niet zoals we dat willen!

Wellicht zag je het al aankomen of misschien kwam het als een complete verassing. Hoe dan ook, jullie relatie verkeert in zwaar weer en je weet niet of het nog te redden is. Het is fijn als je nog met elkaar kunt praten, maar helaas komt het vaak voor dat dat punt al gepasseerd is. Tijd om hulp in te roepen!

Jullie relatie kan om welke reden dan ook in moeilijk vaarwater terechtgekomen zijn:

  • “ik ervaar sleur, tussen ons er is geen spanning meer”
  • “een van ons is vreemdgegaan”
  • “we snappen elkaar niet (meer) en maken alleen maar ruzie”
  • “we hebben nooit meer seks of intieme momenten”
  • “mijn partner werkt alleen maar”
  • “we zijn uit elkaar gegroeid”
  • “de opvoeding van onze kinderen drijft ons uiteen”
  • “na een ingrijpende gebeurtenis (overlijden, ziekte, verhuizing e.d.)  veranderde onze relatie”
  • “we hebben een valse start gemaakt met onze relatie en dat lijkt niet te herstellen”

Het lukt misschien niet (meer) om met elkaar in gesprek te komen en blijven. In zijn algemeenheid, of over specifieke zaken die tussen jullie in lijken te staan. Misschien zijn er twijfels of je wel door wilt gaan. Dan kan het nuttig zijn als een objectief en deskundig iemand dit proces begeleidt. Soms is het gevoelsmatig niet mogelijk om bepaalde dingen te zeggen en bespreken en dient therapie om hiervoor een voldoende veilige en constructieve situatie te creëren. Of het is nuttig om de gehele wijze van communiceren onder de loep te nemen om deze ten goede te verbeteren. 

Bel 030-8774088 of vul het formulier in voor een oriënterend gesprek om te kijken hoe jullie verder kunnen gaan en hoe relatiegesprekken daarbij zouden kunnen helpen.

Bel 030 8774088

Meer weten?

Vul het onderstaande formulier in en ik neem spoedig contact met je op!

3 + 5 =

We hebben de sessies bij jou, zowel gezamenlijk als individueel), als zeer prettig ervaren. Het heeft ons enorm geholpen meer inzicht te krijgen in de verschillen binnen onze persoonlijkheden en het gevolg van die verschillen binnen onze relatie samen.

Martijn heeft ons erg geholpen door ons vooral met elkaar te laten praten. Maar dan wel op een andere manier dan we gewend waren. Steeds weer stuurde hij het gesprek naar de achterliggende gevoelens. Daardoor begrijpen we elkaar beter en communiceren we nu ook beter. We hadden geen idee dat we eigenlijk over de verkeerde dingen spraken met elkaar. Dat heeft Martijn laten zien door het - onder meer - gewoon te laten gebeuren.

…Nog steeds voel ik dat het weer stroomt tussen ons. Maar grappig genoeg schoten we gisteren weer even in een ‘dingetje’. Wat echter nieuw is, is dat we het nu zelf kunnen tackelen en onderzoeken en daarmee snel de angel er uit halen…

De gesprekken met Martijn vonden plaats in een prettige sfeer. Met zijn oplettende blik en open vragen legde hij zonder te sturen de vinger op de zere plek. Zijn rustige aanwezigheid zorgde voor een dynamiek waarin we beiden de ruimte hadden ons verhaal te kunnen vertellen en het verhaal van de ander eens in een nieuw daglicht te zien. Zijn niet sturende manier van werken maakt dat de antwoorden uit jezelf moeten komen. Dat is niet altijd makkelijk, maar wel het meest duurzaam. Na enkele gesprekken hadden we alweer handvatten en inzichten waarmee we zelf verder konden.

De afgelopen periode ben ik een keer of vijf bij Martijn geweest om te praten over onder andere problematiek in mijn relatie. Ik heb Martijn ervaren als een erg plezierige gesprekspartner. Hij kan goed luisteren en had scherpe doorvragen die mij de juiste richting op hebben geholpen. Daarbij bleef hij steeds rustig en respectvol. Mede hierdoor heb ik snel ruimte gekregen in mijn hoofd om vanuit daar de juiste keuzes te kunnen maken.

Martijn Kets in het kort

Na de opleiding psychologie aan de Open Universiteit heb ik de master gestaltpsychotherapie afgerond bij de Nederlandse Stichting Gestalt en Universiteit van Middlesex (GB).

Als therapeut, trainer, supervisor en coach school ik mij continu bij en ben ik geregistreerd en gecertificeerd bij verschillende beroepsorganisaties. Zo ben ik getraind in de emotionally focused therapy (EFT), een wetenschappelijk onderbouwde en evidence-based methode voor relatietherapie, alsook in familie- en organisatieopstellingen. Daarnaast heb ik een European Certificate for Psychotherapy (ECP), ben ik geregistreerd bij de beroepsverenigingen NVAGT/EAGT en AGB codes (praktijk/zorgverlener) ten behoeve van vergoeding door verzekeraars.

Door de jaren heen heb ik vele stellen mogen helpen om elkaar weer te vinden in een evenwichtige relatie. En, in de helaas onvermijdelijke gevallen mensen op goede voet uit elkaar hebben laten gaan.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Direct contact of meer info? Bel onderstaand nummer of stuur een bericht via het formulier op deze pagina. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

030 8774088

3 + 11 =