Groepswerk

Groepswerk in Utrecht Leidsche Rijn

Voor een veelheid aan vraagstukken is deelname aan groepswerk uiterst geschikt.

Voordelen van een groep:

  • veel vraagstukken zijn relationeel van aard en een groep biedt je de mogelijkheid om je daarin te ontwikkelen;
  • je leert enorm veel van het leerproces en thema’s van andere groepsleden;
  • je krijgt steun en erkenning van anderen, al is het alleen in de ervaring dat je niet de enige bent die worstelt met persoonlijke vraagstukken;
  • andere groepsleden bieden een rijkheid aan paradigma’s en oplossingsrichtingen met betrekking tot hetgeen waarmee je worstelt;
  • je kunt onmiddellijk experimenteren met nieuw gedrag in de groep;
  • groepstherapie is goedkoper dan individuele therapie en duurdere ontwikkelingstrajecten.

Opzet en kosten

Als je je aanmeldt, beginnen we met een kennismakingsgesprek/intake. Aan de hand daarvan beslissen we of groepswerk geschikt is voor je. Als je al een cliënt van mij bent (geweest) volstaat een kort (skype)gesprek.

Voor groepswerk committeer je je telkens aan 10 bijeenkomsten. Daarna besluit je of je verder gaat. De bijeenkomsten zijn twee wekelijks en duren 2 à 2,5 uur. Desgewenst is tussen de sessies door individuele therapie of andere vormen van ondersteuning mogelijk.

Groepswerk kan gefactureerd worden als gestalttherapie of training. De meeste ziektenkostenverzekeringen bieden een gedeeltelijke vergoeding voor gestalttherapie in de aanvullende pakketten. Het is raadzaam altijd eerst telefonisch contact op te nemen met de verzekeraar, ook als je verzekering nog niet voorkomt op de lijst. Doorverwijzing door een huisarts is niet nodig, je kunt rechtstreeks contact opnemen.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Direct contact of meer info? Bel onderstaand nummer of stuur een bericht via het formulier op deze pagina. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

030 8774088

4 + 1 =