Psychotherapie

Blijf in beweging en werk aan jezelf

Wanneer is psychotherapie in Utrecht Leidsche Rijn iets voor je?

Psychotherapie betekent voor mij het gezamenlijk zoeken naar wat je bezighoudt, hoe jij je leven leeft en ervaart, welke problemen je daarbij tegenkomt en hoe jij, gegeven je behoeften, mogelijkheden en omgeving, hier op een andere manier vorm aan zou willen en kunnen geven. Kant-en-klare oplossingen zijn er vaak niet onmiddellijk, anders was je er misschien al eerder op gekomen. Verandering ontstaat door het proces van bewustwording, acceptatie en experimenteren met nieuw gedrag. Vanuit de gestaltbenadering streef ik naar een veilige én uitdagende situatie waarin je dit proces aan kunt gaan (zie; Over mijn benadering).

Er zijn verschillende redenen om therapie te beginnen, bijvoorbeeld omdat je:

  • vastloopt in je werk of studie
  • problemen ervaart in de relatie met anderen, zoals je geliefde, familie of vrienden
  • je niet los kunt maken van je verleden
  • twijfelt aan jezelf of aan de zin van het leven
  • vast zit in verdriet of woede
  • te hoge eisen aan jezelf stelt, nooit tevreden bent met wie je bent en wat je doet
  • kampt met somberheid, stress, paniek of angsten
  • of gewoon niet lekker in je vel zit

Opzet en vergoeding voor Psychotherapie in Utrecht Leidsche Rijn

Als je komt, beginnen we met een kennismakingsgesprek/intake. Aan de hand daarvan beslissen jij en ik of we verder gaan met psychotherapie en op welke manier.
Kortdurende psychotherapie varieert van 5 tot 12 bijeenkomsten. Of dat voldoende is, hangt af van je hulpvraag en je voorgeschiedenis. Meestal kom je in het begin wekelijks of om de week. Later kan de frequentie afnemen. We evalueren regelmatig om de effectiviteit te waarborgen.

De meeste ziektekostenverzekeringen bieden een gedeeltelijke vergoeding voor gestaltpsychotherapie in de aanvullende pakketten. Het is raadzaam altijd eerst telefonisch contact op te nemen met de verzekeraar, ook als je verzekering nog niet voorkomt op de lijst. Een doorverwijzing van de huisarts voor mijn praktijk voor psychotherapie in Utrecht Leidsche Rijn is niet nodig. Je kunt rechtstreeks contact opnemen.

Contact us directly or more information

Would you like direct contact or more info? Call the number below or send us a message via the form on this page. I will contact you as soon as possible.

030 8774088

13 + 12 =