Mannengroep

Mannengroep

Een mannengroep is een procesgroep waarin mannen samenkomen om samen te zijn, te leren, te sparren en/of steun te  geven en ontvangen. Er wordt gewerkt met thema’s die binnen de groep actueel zijn en worden en door groepsleden worden ingebracht. Veel voorkomende thema’s die deelnemers inbrengen zijn:

Relaties, of het gebrek daaraan
Agressie
Zingeving
Verslaving
Seksualiteit
Staan in je bestaan

Vanuit deze ervaringen bieden wij mogelijk nog andere thema’s aan, die hier een breder kader in aanbieden, zoals:

Mannelijkheid in feministische tijden
Broederschap
Krijgerschap
Waarachtigheid
Leiderschap

Broederschap bijvoorbeeld draagt bij aan het gevoel niet meer alleen te staan in je ellende. Weten dat je steun kunt vragen en je gesteund voelen is zeer belangrijk in het aan kunnen gaan van lastige momenten. Krijgerschap geeft een antwoord op hoe je agressie zo in te zetten dat je krijgt wat je wilt, zonder anderen te benadelen. Elke krijger is een gever, wordt wel gezegd. Krijgerschap geeft dan ook vaak voldoening. Waarachtigheid sluit doorgaans naadloos aan op de behoefte aan zingeving in dit leven. Leiderschap vertaalt zich naar het ontwikkelen van een eigen stijl, stem en geluid.

Opzet en kosten

De mannengroep komt eenmaal per week twee uur samen op dinsdagavond van 19:00 – 21:00 in een locatie in het centrum van Utrecht. Geïnteresseerden tekenen zich voor 10 bijeenkomsten in. De kosten hiervan bedragen € 500. Indien je aanvullend verzekerd bent, krijg je een gedeelte van deze kosten via je verzekering terug (lees daarvoor de voorwaarden van je verzekeraar). Na 10 bijeenkomsten gaat de groep open voor nieuwe instromers en voor bestaande leden om uit te stromen of nog een periode van 10 bijeenkomsten bij te wonen.

We starten dinsdag 11 februari 2020 van 19:00 – 21:00. Er zit een week vakantie tussen op dinsdag 25 februari. Deze cyclus eindigt dinsdag 21 april 2020.
Locatie: centrum Utrecht.

Begeleiders

Ik begeleid deze mannengroep samen met Ralph Evers (1980). Hij werkt als therapeut in Utrecht en als opleider en trainer veelal bij de Nederlandse Stichting Gestalt. Daar leidt hij therapeuten op die het vak van de gestalttherapeut zich eigen willen maken en geeft hij trainingen rondom agressie, verslaving, de zin van het lijden en existentiële thema’s in de therapiekamer.

Ik ben Martijn Kets (1973) en werk als therapeut in Utrecht, daarnaast als begeleider van familie opstellingen en opleider, supervisor voor de Nederlandse Stichting Gestalt en het Kempler Instituut.

Contact us directly or more information

Would you like direct contact or more info? Call the number below or send us a message via the form on this page. I will contact you as soon as possible.

030 8774088

15 + 8 =